Duurzaam en lokaal

Geniet jij ook zo van duurzame, lokale producten?

Dan geniet je zeker van honing uit je eigen tuin!

Tuinhoning wordt niet gemaakt door bijen van een lokale imker. Tuinhoning wordt gemaakt door bijen die in jouw buurt leven, wonen en vliegen. De imker komt hiervoor lokaal imkeren.
De bijenkasten zijn geplaatst bij je eigen supermarkt en vliegen daardoor ook in jouw tuin. Of op jouw balkon natuurlijk.

Zet de bloemetjes maar buiten!

De bijen zijn blij als ze veel voedsel kunnen vinden in de omgeving van hun bijenkast. Zet daarom de bloemetjes maar buiten! Hoe meer nectar en stuifmeel ze kunnen vinden hoe meer honing ze maken. Meer zelfs dan ze nodig hebben om van te leven en dat kan de imker dan verantwoord afnemen.

Alle tijd voor het maken van honing

De honing wordt pas afgenomen als de imker zeker weet dat het volk hier niet onder lijdt. Honingbijen verzamelen namelijk nectar waar ze honig van maken om het volk mee te voeden. Ze voeden het broed en overleven de winterperiode op hun aangelegde voorraad honing en stuifmeel. Doordat de imker voor het bijenvolk zorgt hoeven de bijen minder tijd te besteden aan het weren van ziekten, het onderhouden van hun woning en het reguleren van de juiste temperatuur voor het broed waar de jonge bijen zich ontwikkelen. Daardoor hebben ze tijd over en stoppen ze heel veel tijd in het halen van nectar. Zo maken ze veel meer honing dan nodig is voor het volk. Lekkere honing, uit jouw eigen omgeving.

Biodiversiteit

Bijzonder is natuurlijk dat de bijenkasten niet bij de imker “op de stal” staan, maar gewoon bij jou in de buurt. Op het dak of dichtbij de supermarkt waar je je boodschappen doet. Jouw supermarkt is goed bezig met duurzaamheid. Daarbij hoort het aanbieden van duurzame producten en het liefst veel lokale producten uit de eigen omgeving. Met Tuinhoning kiest de supermarkt ook voor het verbeteren van de biodiversiteit, de soortenrijkdom, in de omgeving. Dat komt niet alleen de honingbijen ten goede, maar ook de wilde bijen, vlinders en vele andere insecten.

Honing uit eigen tuin

Omdat de bijenkasten op het dak van de supermarkt staan vliegen de bijen rondom de supermarkt, tot maximaal 3 kilometer afstand vanaf de kast. In deze omgeving zoeken ze bloemen voor stuifmeel en nectar. Als je dus een tuin of balkon met bloemen hebt kunnen de bijen bij jou nectar vinden om honing van te maken. Zodra deze honing als Tuinhoning in de supermarkt staat is het dus ook honing uit je eigen tuin!

Lees snel verder hoe het werkt

Bij op bloem web3
Bij op bloem web4
Bij op bloem web1
Bij op bloem web2
PlayPause
Shadow